Historie schuering

Origineel kolengestookte Wasserstrich

X 100 kohlebrand

100% Kolengestookt

Onze tunneloven wordt 100% gestookt met kolen - geen gas! Dit betekent dat de kolen diep en stevig in de steen worden gebrand. En vervolgens niet wordt "geraffineerd" of op een andere manier wordt behandeld.

Bekijken
X 100 farbecht

Kleurecht

Als je onze stenen breekt, zul je merken dat ze zowel van binnen als van buiten kleurvast zijn. We passen geen latere "oppervlaktebehandeling" toe.

Bekijken
X nachhaltig umwelt

Duurzaam + Milieu

Onze afvoerlucht van de oven wordt gekanaliseerd om te drogen en zo energie te besparen. Afgekeurde beschadigde stenen worden gerecycled. Geen chemische toevoegingen - 100% natuurlijke producten.

Bekijken
X handarbeit

Handwerk

Elke Sch├╝ring steen is anders en toont zijn echte Westfaalse karakter zowel individueel als in groep. Handgemaakt, omdat we voor de productie geen hypermoderne robots gebruiken, maar machines van 40-60 jaar oud. Elke stap vereist nog steeds de arbeid van meerdere medewerkers.

Bekijken
Fd7c26ff 2db6 44c2 9eb3 6a3b55408b04.960x0x0x100

Original Backstein 

Bakstenen gebakken als een "orignal wasserstrich Backstein"

STC kan u dit prachtige product aanbieden in al zijn prachtige en natuurlijke kleuren.

Onder de Loep

Dit project in London City heeft een eigen sortering opgeleverd. Door de flexibele productiemogelijkheden, heeft een andere stapeling in de oven tot een wat donkerder kleurbeeld geleid als de originele sortering

Het resultaat is waanzinnig mooi. Strak in zn uitvoering met de robuustheid van de baksteen

Contact

Mocht vragen en/of informatie willen onvangen over de op deze website omschreven projecten of sorteringen, kunt u het hiernaast staande formulier invullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk kontakt met u op

met vriendelijke groet en dank,

Stenen Totaal Concept

Stel een vraag

Delen